Primesti un mic CADOU la orice comanda!

⌦ Livrare Gratuita la comenzi de minim 109 de lei!

✆ Suport Clienti - 0748.314.416

Îngrijirea Bordului Mașinii

Utilizarea Produselor Speciale și a Șervețelelor pentru Un Aspect Impecabil

Păstrarea unui bord curat și bine întreținut nu este doar o chestiune de estetică, ci și una de funcționalitate și durabilitate. Bordul mașinii este supus zilnic efectelor soarelui, prafului și variațiilor de temperatură, ceea ce poate duce la deteriorarea prematură dacă nu este îngrijit corespunzător. Folosirea produselor speciale și a șervețelelor poate face diferența între un bord care își păstrează aspectul și funcționalitatea pe termen lung și unul care se degradează rapid. Acest articol va explora cele mai eficiente metode și produse pentru îngrijirea bordului mașinii, oferind sfaturi practice pentru fiecare tip de material.

Importanța Îngrijirii Bordului

Bordul mașinii nu este doar o parte estetică importantă a interiorului, ci și un element ce găzduiește componente electronice esențiale, cum ar fi sistemul de climatizare și display-ul multimedia. Prin urmare, menținerea curățeniei și protejarea suprafețelor ajută la prevenirea acumulării de praf care poate afecta funcționalitatea acestor componente. În plus, un bord bine îngrijit contribuie la menținerea valorii de revânzare a mașinii.

Alegerea Produselor Speciale pentru Curățarea Bordului

Produsele de curățare a bordului trebuie să fie alese cu grijă pentru a evita deteriorarea materialelor. Produsele pe bază de alcool sau solvenți pot deteriora plasticul și alte materiale sintetice, lăsând suprafețele opace și vulnerabile la crăpături.

Produse Recomandate:

 1. Soluții pe bază de apă: Acestea sunt blânde cu materialele și eficiente pentru îndepărtarea murdăriei ușoare.
 2. Creme și balsamuri cu protecție UV: Aceste produse nu doar că curăță, dar oferă și un strat de protecție împotriva razelor UV, prevenind decolorarea și crăparea.

Utilizarea Șervețelelor Speciale

Șervețelele impregnate cu soluții de curățare sunt o opțiune convenabilă și eficientă pentru îngrijirea rapidă a bordului. Ele sunt de obicei pre-umedate cu soluții care nu doar curăță, dar și hidratează, protejând materialul.

Avantaje ale Șervețelelor:

 • Conveniență: Sunt ușor de folosit și pot fi depozitate în mașină pentru utilizare oricând este necesar.
 • Controlul Cantității de Produs: Prevenirea aplicării excesive a soluției de curățare.
 • Varietate: Există șervețele special formulate pentru diferite tipuri de materiale, inclusiv piele și vinyl.

Tehnici de Curățare Efectivă

Curățarea bordului ar trebui să fie parte a rutinei regulare de întreținere a mașinii. Iată câțiva pași pentru o curățare eficientă:

 1. Îndepărtați Praf și Debris: Folosiți o perie moale sau un aspirator cu perie pentru a îndepărta particulele mari de praf și nisip.
 2. Aplicarea Produsului de Curățare: Aplicați soluția de curățare pe o cârpă microfibră sau utilizați un șervețel special pentru a curăța suprafața bordului.
 3. Lustruirea: După curățare, puteți aplica un strat subțire de balsam protector care să ajute la conservarea aspectului nou al bordului.

Sfaturi pentru Întreținerea de Lungă Durată

 • Evitați Expunerea Prolongată la Soare: Parcați mașina în zone umbrite sau folosiți parasolare pentru a proteja interiorul de efectele nocive ale soarelui.
 • Curățare Regulată: Prin curățare regulată, evitați acumularea de murdărie care poate deveni mai dificil de îndepărtat pe termen lung.
 • Folosirea Huselor de Protecție: În special pentru mașinile cu bord de piele, husele de protecție pot preveni uzura prematură.

Concluzie

Îngrijirea bordului mașinii cu produse speciale și șervețele adecvate nu este doar o măsură de protecție a investiției, ci și o modalitate de a menține aspectul estetic plăcut al interiorului. Alegând produsele potrivite și respectând o rutină de curățare și întreținere, veți asigura că bordul mașinii rămâne în condiții optime, contribuind astfel la confortul și siguranța călătoriilor dumneavoastră. Acest angajament minim poate avea efecte maxime asupra valorii și longevității mașinii tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De la 9 lei transportul!

La comenzi sub 109 lei!

Consultanta on-line!

Tel: 0748.314.416

Livrare Gratuita!

La comenzi peste 109 lei

Plati securizate cu cardul!

VISA / MASTERCARD / MOBILPAY

×