Primesti un mic CADOU la orice comanda!

⌦ Livrare Gratuita la comenzi de minim 99 de lei!

✆ Suport Clienti - 0748.314.416
cum sa protejezi filtrul de particule la o masina diesel

Salvează-ți Portofelul și Mașina: Cum să Economisești 1.000 de Euro la Fiecare 50.000 km Parcurși

Dacă ești proprietarul unui automobil echipat cu filtru de particule, fie că vorbim despre un motor pe benzină sau diesel, acest articol este pentru tine. Descoperă cum poți economisi până la 1.000 de euro la fiecare 50.000 de kilometri parcurși, doar ajustând stilul tău de condus.

Ce Este Filtrul de Particule și De Ce Este Important?

Filtrele de particule, cunoscute sub numele de Diesel Particulate Filter (DPF) pentru motoarele diesel și Gasoline Particulate Filter (GPF) pentru cele pe benzină, au rolul de a filtra reziduurile de până la 0.01 μm rezultate din arderea combustibilului. Aceste filtre sunt esențiale pentru reducerea emisiilor de noxe, dar pot deveni o problemă costisitoare dacă nu sunt întreținute corespunzător.

Semnele unui Filtru de Particule Înfundat

Un filtru de particule înfundat va genera un mesaj de eroare pe bordul mașinii. Alte simptome includ imposibilitatea de a tura motorul peste 2.000-3.000 RPM și o scădere semnificativă a puterii motorului. În unele cazuri, mașina poate emite fum negru și poate funcționa neregulat.

Cum să Întreții Corect Filtrul de Particule

Sistemul DPF este proiectat să se auto-curețe. Cu cât conduci mai mult și la turații mai mari, cu atât filtrul va fi mai eficient curățat. Un filtru de particule bine întreținut poate rezista până la 500.000 de kilometri. Dacă însă conduci în mod constant la turații scăzute, filtrul se poate înfunda în doar 50.000 de kilometri.

economie bani masina

Sfaturi de Economisire

Pentru a evita costurile de înlocuire ale filtrului, care pot ajunge la 4.000-5.000 de lei, este recomandat să accelerezi mai mult. Ignoră notificările mașinii care îți sugerează să schimbi într-o treaptă superioară la 1.500-1.800 RPM. În schimb, schimbă treapta de viteză la 2.300-2.500 RPM. Acest lucru te poate ajuta să economisești până la 1.000 de euro la fiecare 50.000 de kilometri parcurși.

Concluzie

Deși acest stil de condus poate duce la un consum ușor crescut de carburant, economiile pe termen lung sunt semnificative. Prin urmare, o mică ajustare a stilului tău de condus poate avea un impact pozitiv atât asupra mașinii tale, cât și asupra portofelului tău.

Acest articol își propune să te ajute să faci o alegere informată și să îți maximizezi economiile, fără a compromite performanța sau durabilitatea mașinii tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De la 9 lei transportul!

La comenzi sub 99 lei!

Consultanta on-line!

Tel: 0748.314.416

Livrare Gratuita!

La comenzi peste 99 lei

Plati securizate cu cardul!

VISA / MASTERCARD / MOBILPAY

×